be dingo safe

HEJ!

JA, vi overlevde fraser!

Innan jag borjar storyn om Fraser Island skulle jag backa bakat i tiden liten. sissadar en vecka da jag tappade mitt pass i Byron Bay. ja, ni laste ratt! okej, ni kanske inte ar sa himla forvanade. ser hur mamma sitter hemma och skakar pa huvudet!

Det var meningen att alla tillsammans skulle ta bussen till Hervey Bay men efter ett stop i Brisbane stannade jag kvar all by my self (alldeles sjalv) och fick ordnat ett provsoriskt pass for 2000 riksdaler. (Va nara att fa aka anda till Canberra for att fa ett RIKTIGT pass) den notan sved lite i den redan sa tajta budgeten. Naval..fick detta ordnat och sprang runt pa Brisbanes gator och nar jag anlande kl 10 pa kvallen hos tjejerna mottes jag av en glad emmaJ som sa att det vart tomt utan den 5te personen i ganget. sweeeet!!

Dagen efter var det dags for Fraser. ingen el dar, inget mobilnat. mormor, hur overlevde ni pa 1800 talet?
Det var meningen att jag som aldst och micka som nast aldst (som btw fyllde 21 igar, GRATTIS GUMMAN) skulle fa kora bilen i sand och dylikt underlag men tack o lov gjorde var guide det hela tiden. guppigare vag far man leta efter. har kommer en passande lat:

I wanna boom bang bang with your body-o
We're gonna rough it up before we take it slow
Girl let me rock you rock you like a rodeo
(It's gonna be a bumpy ride)

Akte runt och cruisade lite pa on, mycket vacker. badade i en sjukt fin sjo, sag ut som vi va i thailand. Sen drog vi upp till campet dar vi skulle sova. Vi fick mat innan som man kunde laga dar. djur overallt, dingos, spindlar odlor.
Taltet va valdigt rymligt thank god. men det hangde spindlar ovanfor oss BUHUUUUUUU! Olly (ledaren) gjorde upp en riktigt mysig brasa som vi plus de andra gangen hangde vid. vin och brasa mmmmmmmmm!!

Nar vi skulle sova fick 50 cm breda liggunderlag. sov med vara handdukar/ryggsackar som kuddar och hade ont overallt dagen efter. vi sov samst den natten! herrejevlar va oskont det va. La oss 9 ocksa for den delen. roliga manniskor fran Sverige - JA!

maste namna att vi hade varldens mast irriterade engelsman i var grupp, trodde han va ledare, skratta AS irriterande, prata med alla, skulle va TJECK! aaaaaarrjhasjkshadjkshdfukj IRRITATION betyder det gott folk!

Efter vi kommit tillbaka till Nomads hostel tog vi alla en valbehovlig dusch efter vara 2 natter pa fraser dar duscharna va fyllda med djur av olika slag. alla vagrade duscha!!


Time 2 eat.

Imon dar vi en nattbuss withsundays for seglingg 3 dagar! helt sjukt dar. GOOGLA!!! withsundays island..mohahaha dar ar vi! hoppas ni har kallt hemma.

puss o kram pa er!  ELLE














Hej igen kara lasare!

Det ar Jennifer som skriver igen, fick lite daligt samvete for den futtiga infon i det forra mailet. Kanner mig redan som en sann bloggerska! Nu ar alla pa plats i Hervey Bay dar vi ska tillbringa natten for att tidigt imorgon aka i en storre grupp till Fraser Island som ar varldens storsta sand-o!! Det finns vilda dingos pa on (tankte att alla oroliga paron ville veta) som man far passa sig for. Boendet pa on kommer minst sagt vara primitivt; vi kommer att sova i talt pa liggunderlag och det kommer inte finnas nagra eluttag eller nagonting och ingen sandning sa det ar onodigt att forsoka fa tag pa oss nu dessa tre dagarna framover. Micka och Elle kommer daremot kunna kora bil pa on i max 60 km/h sa det ska bli skoj. Vi andra under 21 far tyvarr inte kora bil. Vi kommer att behova laga var egen mat pa campet med sanna dar camping-kok sa vi har fatt bestalla kott fran "the butcher" att ta med som vi ska grilla.

Gardagen, sista kvallen i Byron, spenderades med middag pa Cheeky monkeys for 5 dollar och da ingick en drink (ca 35 spann = budgetvanligt), dock var detta bara for VIP-gaster som vi lyckligtvis var. Sedan gick alla i ganget till Hanna och Lisa for att fira deras fodelsedag forutom jag for jag kande mig sjuk, och kanner mig fortfarande lite sjuk. Lite trist men det gar over! Nar jag kom tillbaka till hostellet tog brassarna i mitt, Emma, och Emmas rum hand om mig och hamtade vatten osv, dom var sa himla trevliga!

Idag har vi akt buss i 9 timmar, det gick forvanansvart smartfritt aven om det inte fanns toalett pa bussen(!) Vi gjorde ett stopp som tur var. Jag och Emma drog slutsatsen att alla australiensiska busschaufforer ar tjocka, for vi sag typ 3 st. Det var en bra slutsats tycker jag! Hostelet vi bor pa nu ar ratt mysigt och det finns till och med pool pa omradet, det ar lyx for oss!

Bra regel under resan: Love and leave!

That's it for now! Vi kommer uppdatera nar vi ar tillbaka pa fastlandet!
WE LOVE AUSTRALIA!

Leaving Byron and picture time!

Hola! Jennifer som skriver. Imorgon lamnar vi fantastiska, underbara Byron Bay och ska med grayhoundbuss aka 9 timmar upp mot Hervey Bay dar vi ska stanna 1 natt for att sedan aka till Fraser Islands. Jag tror jag talar for samtliga i gruppen nar jag sager att vara dagar har i byron har varit sjukt roliga! Hade vi haft mer tid och pengar i aussie hade vi stannat ett tag till formodligen, men Fraser och Barriarrevet vantar och det ar samtidigt spannande att aka vidare. Vi har 1000 historier att beratta bara om dessa fyra natter och det har jag tyvarr inte tid att skriva om just nu.

Har kommer i alla fall lite bilder fran vara forsta tva veckor. Enjoy!













Byron Bay!! Vi gillar! ( we like, later lame pa svenska)

Wiu, Mickrish ar skribent denna gang. Vi ar nu pa plats i Byron Bay och har redan fattat starkt tycke for den lilla, mycket gemytliga staden. Gatorna ar fulla med hippies och surfare i bar overkropp. Shoppingen ar boosom (awesome) men valdigt dyr och nattklubbarna duggar tatt.

Igar kom vi fram till hostelet runt 5snaret. Jag och Elle delar rum med en relativt snygg amerikan och Emma, Emmab och Jennifer delar med tva snygga brassar. Jeffe ar extra glad over detta da hon ar en sann latino-lover. En av brassarna kan hon dock glomma for han och nan brud agnade sig at fortplantningsaktiviteter i sangen over Emmaj inatt.

 Nog om detta och mer om gardagen. Surfganget gick tillsammans till ett utestalle som heter Cheeky Monkeys. Man kan fa en fet portion for 2 dollar dar, suveeerant(adam)Vi fick aven lite gratis ol osv sa vi alla blev ratt glada.

Kvallen visade sig bli en aterforeningarnas afton. Rattt var det var sa dok Hanna, Lisa och Sofia upp. Harligt aterseende. Aterseende nummer tva skedde da Elles ragg Darryl fran England dok upp med sina skona polare. Dom dansade vi med natten lang. Aterseende nr 3 var lite panikartat fran min sida. Jag, Emmaj och Jennifer var pa toaletten da ELle kommer inrusandes "BACON(nivet killen elle sa att jag var betuttad i vilket var ca 2/3 sant) AR HAAAAAAAAAAAR" Paniken brot ut nar jag insag att jag hade samma klanning, skor och frilla som sist vi sags i Sydney. Da visar Emmaj prov pa 20arig vanskap och staller upp pa ett klanningbyte och vips sa var jag redo for att fejsa den charmiga Bacon, som Emmab for ovrigt trodde hette Bratwurst hahahaha.

Bacons kompis som vi kallar Erik Sarman/ Norsken blev under natten betuttad i Streffe(Jennifer). Detta medans Jennifer var pa andra aventyr med en riktig heting med morka, skarpa drag. En stund senare stod jag och Erik Sarman och samtalade nar en uppspelt Streffe entrar konversationen och sager "I FOUND THE MAN OF MY DREAMS". Haha. Stackars Erik Sarman vande pa klacken med sitt krossade hjarta och atervande till dansgolvet.


That's about it. Idag har vi hangt pa stranden och lirat lite boll med Darryl och hans gang.Ikvall ska vi nog till samma stalle eftersom det ar snallast mot var planbok. Innan det ska dock jag och Jennifer ut pa en powerwalk och sen ska jennifer halla i en liten yogalektion. Nice.

Pa tisdag ska vi ta oss upp mot Fraiser Island och efter det Whitsundays, magnetic islands och mission beach. Ska forsoka slanga upp lite bilder nasta gang. Nu ska jag avrunda innan du som laser typ doooooor av uttrakning. Ha det underbart och slang garna ivag en kommentar, da blir vi suuuuperglada. Saknar paron osv dar hemma. KRAM KRAM


Surfcamp's over, Byron Bay's next!

Halla eller! Bjorken har! Nu borjar surfcampet lida mot sitt slut och vi ar alla valdigt mora i kroppen! Det har varit en grym vecka med mycket surfande, solande, liiite drickande och ett fallskarmshopp (EmmaB is aaaaawesome!) I onsdags drog vi oss vidare fran det forsta campet for att aka till SpotX som detta stallet heter! Vi kunde alla konstatera att vi gillade det andra stallet battre, da man fick en lite mer familjekansla dar! Det var dessutom mycket battre vagor dar (inte for att jag var speciellt bra pa att fanga vagorna, men whatever;D). Forsta kvallen blev det saklart party! Dock var val inte var surfgrupp den mest partyglada, sa vi fick styra upp lite sjalva! Det blev i alla fall en ratt lyckad kvall, dar vi traffade pa glada engelskman och amerikanare som var antiamerika! Nasta dag var det bara Micka som surfade bada lektionerna, medans vi andra chillade lite pa det! Pa eftermiddagen drog alla in till staden for att kopa diverse saker, medans EmmaB den coola/puckade bestamde sig for att hoppa fallskarm fran 14.000 feet (ca. 4,2 km). Det baaaaasta jag nagonsin gjort kan jag tillagga! Det var helt awesome! Nu idag skall vi dra oss uppat till Byron Bay och parta som aldrig forr (forhoppningsvis)! Ha det underbart dar hemma i kylan sa hors vi snart igen! Arrivederci!

THERE'S A SHAK IN THE WATAAAA!! (true story)

Tjipp alla lasare dar ute!

Forst vill jag bara saga att detta ar mitt premiarinlagg, so be kind!

Nu har vi lamnat Anettes trygga famn i Dee Why, men foraldrar va lugna, vi ar pa ett overvakat surfcamp. Campet borjade i mandags. Bussen skulle ga kl 6, sa vi va tvugna att ga upp kl5!!!!! Helt galet, jag trodde att vi var pa semester, men det gick helt okej anda. Sa vi akte buss i ca 6 timmar, tills vi kom till Big Hill dar forsta stoppet pa campet skulle vara. Det va jaaaaattemysigt! Dock helt ode, sa det ar darfor ni inte fatt nagon info fran era klangiga barn: det fanns varken internet eller sandning pa mobilen. Och dar bor folk, kan ni fatta???

Den forsta surfkursen satte igang direkt. Sa det va bara o dra pa sig wetsuiten o dra ner till stranden. Val nere med braden i vattnet utsattes Elle for den pinsamma uppgiften: instruktoren skulle visa pa henne. Elle briljerade dock, och STOD UPP PA FORSTA FORSOKET!! mindre bra var dock att hon akte rakt in i mig, sa jag blev sittandes i en random gubbes kna..

Efter en stund i vattnet var vi alla overens om att det var svarare att surfa an vad vi hade forvantat oss. Vi har dock blivit valdigt mycket battre sen forsta lektionen. Nu kan vi alla sta! wihoooo! Det ar awsooome(eller boozoom)!!

Pa kvallen var det lite partaj vid lagerelden. Det spelades olspel o vissa blev lite runda om oronen... ingen mer kommentar om det.

Det kanns som vi ar pa fotbollslager, o man ar helt sjuuuukt trott hela tiden. men det ar valdigt skoj att surfa iaf :):)

nu har vi kommit till andra (och sista) stoppet. Det ar inte lika mysigt som det forsta, for det ar storre och mer som en camping. Vi bor 10 pers i en villavagn. Svalt. Men det blir nog najs nar vi "hit the waves"!!

Och nu till det ni alla vantat pa: hajen!
ja, det var en haj i vattnet!!!!!! Nar vi va nere pa surflektion sa hade vi rast, sa alla satt pa stranden o tittade ut mot havet, och dar ute sag vi en fena!!!! Sa alla (Emma B) blev skitskraja, men det va inte mycket o grata over for instruktorerna ignorerade hajen o sa att det va dags att dra ut till vattnet igen. Det ska aven tillaggas att Emma B var valdigt upprord senare under dagen for att det inte fanns nagon sandning sa hon kunde beratta for sina paron att hon sett en haj.

That's all for now I guess, hoppas ni ar nojda med mitt forsta inlagg!
Peace, love and not understanding vad norskar sager (det ar nagra norskar i gruppen o forstar verkligen inte ett ord av vad dom sager, sa jag nickar mest)
//Emma J


SURF!

heeej bloggen!

Det blev tyvarr ingen Manly beach for oss igar, da det va molnligt. vi hade verkligen behovt farg pa vara vita bodies!
det blev en runda pa stan istallet och ihopp om att finna nagot fint att ha pa sig under kvallen tittade vi in i de flesta affarer. till och med Prada..vi hittade ingenting dar - otippat. Mickisen fick iallafall kopt sitt Pandora armband som hon formodligen kommer tappa bort innan vi kommer hem. jag hoppas jag har fel.

Vi sag aven en helt underbar gatumusiker vid Michael Rosenberg. <3 MIKE <3
for er som inte vet vad <3 ar, sa betyder det ett hjarta. vi blev lite sma bettuttade i honom och efter mycket om och men kopte EmmaB hans skiva. WELL DONE!! pavag tillbaka till bussen hittade jag en klanning i en store for 70 kr, JUST LOVELY! antligen kunde man kanna sig lite snygg, med tanke pa att jag hade 4 linnen och anvant alla nar det gatt 4 dagar. bra packat.

val hemma kopte vi upp hela deras spritaffar ungefar. ..typ..det va ju FEZT! drog in till stan vid halv 12 och motte flera personer som hjalpte oss komma till alla feta utestallen. En kille skulle visa oss vagen men han blev istallet en rygga under kvallen. sen fann vi 2 andra killar varav 1 som micka fattade tycke for. han hette Bacon och va snygg. hans kompis blev en rygga efter oss ocksa. kul..han va dansk, svensk, hollandare och australiensare. en blandning! och jatte lik Erik Sarman. Vid 4 var det dags att kasta in handduken. micka ville inte skiljas fran Bacon..cute.

Pa bussen hem borjade yttrligare some guys att prata med oss. en va lik Spencer Spratt och en Piffen AKA Kristofer Vikstrom. dom trodde Sverige va Schweiz, som sa manga andra notter i varlden som inte kan skillnaden.

Nu ska vi hem och stada och sen bege oss till ett hostel dar vi ska bo inatt for vi ska samlas 06;00 imon bitti i stan. tidigt :( da borjar surfkursen YEEEAAH! pa fredag kommer vi till Byron Bay.

C Ya soon guys. love from Australia // Elle


ZOOming in!

Hello mates!

Vi har forstatt att bloggen ar valdigt uppskattad och darmed kommer nu ett nytt inlagg. Igar strosade vi runt pa Sydneys omtalade gator och sag sevardheter som operan och botaniska tradgarden. Vi skojade till det med att aka ett tag genom tradgarden med en tjej som lokforare. Tjejen var aven guide under turen och vi forstod kanske ett ord per mening. Emmab har tranat pa aussie och kan nu saga "There's a shark in the water" (thes a shak in te watah).

Idag har det hant grejer... 5 glada backpackers tog sig over land och hav till Sydneys kanda zoo! Detta zoo ar belaget pa en o (island) lite utanfor stadskarnan och for att entra zoo't fick man aka gondol upp for ett berg. Val dar fick vi se alla mojliga typer av vilda djur som lejon och kengurus. Vissa i gruppen (typ alla forutom orm-radda emmab) vagade klappa en stor orm. Var budgetlunch bestod av medtagna mackor, mums men anda feeling. |

Nar vi var pa busshallplatsen pa Winyard street i Sydney pavag "hem" till Dee why stod emmab och blockerade tidtabellen utan att veta om det. En man sa "Excuse me can you please move so i can see the time table?" varav emmab med sin skrala formaga att forsta aussie svarar "I don't know, I'm not from here". Da brast vi alla ut i skratt och Elle borjade lipa i vanlig ordning. Sedan hoppade jag, elle och emmaj av vid ett shoppingcenter pavagen hem och emmab och micka tog ett dopp i havet. Min grupp korde budget och ville inte ta bussen hem utan gick istallet, proud moment.

Imorgon ska vi aka till Manly som tydligen ska vara Sydneys finaste beach! Solskyddsfaktor 50 kommer anvandas sa det star harliga till. Saknar ozonlagret lite faktiskt!

Det var det vi hade att erbjuda denna gangen! Stay tuned for mer smaskiga inlagg!
Puss & kram


Live from aussie

Hej dar hemma i snokaoset!

Resan pa 30 timmar gick overraskande smartfritt. Planen klaffade, maten var atduglig, filmerna var bra osv.

Micka och Elle hade spanat in en hunk pa flygplatsen i frankfurt. Aven ogonkontakt hade utbytts. Nar vi stiger pa planet marker vi (mest emma) till sin besvikelse att hon ar den enda som far sitta sjalv. Vi andra var nojda med att fa en valbekant axel vid var sida att draggla pa.

Nar Emmaj ska placera sig med sin okanda resekompis visar det sig vara, just det, the hunk. Den enda ickesingelkvinnan i ganget far alltsa sitta bredvid denna vackra kreatur med mystisk skaggvaxt pa planet.

Nar detta upptacks sager Micka till Emmaj : Nu maste du kallprata med honom.
Emmaj: Nej jag vagrar.
Hunken: Hello
Och dar var kallpratet igang och det visade sig att Emma underskattat sin formaga att kallprata. Hon fick reda pa massa spannande saker om hunken. Han var pa vag till bangkok for att skriva en bok om Studentliv, uteliv och sex i Frankfurt. Senare under resan svimmade hunken. Da tyckte vi han var lite omanlig.

Idag har vi legat pa stranden och underskattat solens styrka, silka roockies. Vagorna var skeeethoga och strommarna valdrigt starka trots att vi bara gick ut till midjehjojd.
Efter stranden gick vi hem till Anette som vi bor hos och slocknade som klubbade salar allehopa. Darefter vaknade vi alla av att snalla tant Anette hade kopt thaimat till oss.

And thats it for now. Planen imorgon ar att hanga i Sydney for att utforska och uppleva. Jag(Micka) och Emmaj ar zoosugna. Vi far val se vad som sker. Vi borjar aven bli sugna pa att utforska utbudet av drinkar och snygga surfers. Kanske att vi tar tag i den sortens utforskning imorgon ocksa.

Har avrundar jag. Skribent denna gang var alltsa Mickisen.


Dagen med stort D

Hallå eller (till er vuxna som inte träffar mig så ofta så är detta en fras jag säger väääääldigt ofta)!

Nu är dagen inne, jiiiho! Jag gissar framför allt på att ni vuxna är glada att dagen är här, så att ni slipper se era kära barn hela tiden! Vi är ju trots allt ganska jobbiga!
Nu hoppas vi på att alla flygresor kommer gå som dom skall så jag slipper få en hjärtattack!

Till er oroliga föräldrar så vill jag bara meddela er om att jag har koll på alla biljetter (tror jag), så vi kommer med alla flyg vi skall! :)

Nu blir det några sista farväl innan avresan mot Landvetter och Australien börjar!
Ha det gööööött!
Arrivederci
häls. allas vår EmmaB!



Funderingar inför resan

OMG!! (förkortning för Oh my god, till er äldre läsare). Nu återstår det cirkus 3,5 dagar tills vi befinner oss på landvetter för att påbörja vårt livs resa. Det kommer förhoppningsvis bli en helt fantastisk resa på många sätt men även en stor utmaning för oss alla. Personligen blandas hopp med förtvivlan. Mest hopp och förväntningar självfallet men nu börjar resfebern komma. Funderingar som jag går och ruvar på är följande:

Fundering 1: Kommer Emmab få en hjärtattack någon gång under resan? (Det är många flyg och tider som ska passas)

Fundering 2: Hur kommer Jennifer hantera ödlor och kryp på hostelsen?

Fundering 3: Kommer gruppen hata Micka pga sin tunga andning om natten?

Fundering 4: Hur kommer Emmaj klara sig utan sin älskare, livskamrat och vän Rakad?

Fundering 5: Kommer Elles never ending partybegär tillfredsställas? Och kommer övriga gruppen orka tempot?

Fundering 6: Kommer Emmabs mage vända sig in och ut?

Fundering 7: Hur ska det gå när Emmaj ska flyga hem själv från Bangkok? ( Ja, hon överger övriga gruppen för att gå på kändisbröllop.)

Fundering 8: Hur ska det gå för Elle och Jennifers hårbesatthet?

Fundering 9: Kommer Elle bli tagen för en thai?

Fundering 10: Kommer Micka kunna motstå att klappa alla rabiessmittade katt- och hundvalpar?


Som sagt, det är många funderingar som går genom skallen just nu.
Ofattbart att vi åker på måndag. Can't wait.

LIFE IS FOR LIVING, NOT LIVING UPTIGHT




5 fruntimmer med varsin rygga

Vi startar vårt äventyr den 10 januari.

Denna är bla för våra oroliga päron hemma i svinkalla Svedala (och för Elles pappa i Wien) men också för övriga vänner och bekanta. Som sagt, vi ses igen efter den 10onde


mate = kompis
No worries! = Ingen orsak, Det är lugnt
Good on ya! = Bra gjort!
She'll be right = Det ordnar sig
bottle shop = spritaffär
g'day = goddag (hej)
saltie = saltvattenskrokodil
pissed = full
thongs = flip flops


SO LONG!

Just det, vi som åker är följande;
Emma Björk AKA EmmaB, trädet, birken


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0